Kockskvaller och gala-nedräkning
avNedräkningen har börjat.
På söndag är det dags för den årliga Golden Globe-galan.
När man ser hur scenen ser ut just nu undrar man hur det ska kunna bli en direktsänd show härifrån och hur 1300 inbjudna personer ska få plats i salen.
I dag var det i alla fall presentation av maten på hotellet Beverly Hilton i Beverly Hills.
I Stardust-sviten högst uppe i hotellet stod krögaren Alberico Nunziata och dessertmästaren Thomas Henzi i centrum för arrangemanget.
Nunziata kallade menyvalen havsaborre eller oxfilé med grönsaker och svamprisotto för ”Italien blandat med Kalifornien”.
Italienska kollegor, tillika självutnämnda gourmander, skrockade gott bakom ryggen på landsmannen och kom med konspiratoriska teorier om hur han fått det prestigefyllda uppdraget.
Själv kan jag inte säga något om kvaliteten på maten. Vi fick bara beskåda den, absolut inte smaka.
Men det såg i varje fall gott ut.
Det gjorde det också vid sponsorn Moets bord, där champagnekorkarna tidigt for i taket.
Också det skedde i PR-syfte.
Och det var nog lika bra det. Klockan elva på förmiddagen hade det inte varit särskilt produktivt att börja dricka.
På söndag lär det bli desto mer. Gästerna får tillgång till 1500 miniflaskor Moet, 500 av sponsorns färdigblandade drinkar och 125 lådor av Moet & Chandon – galans officiella champagne.
Skål!