Startsida / Inlägg

Hur gay blir DiCaprios nya film?

av Stefan Hedmark
armie-hammer-leonardo-dicaprio-gay-kiss.jpg

Leonardo DiCaprios nya film i höst blir ”J. Edgar”, i regi av Clint Eastwood. Filmen berättar historien om FBI:s mest legendariske chef, J. Edgar Hoover, som klamrade sig fast vid makten i 50 år tills han dog. Nu har en diskussion blossat upp om hur Hoovers privatliv ska skildras i filmen. Det faktum att mycket av det delades med Clyde Tolson, en annan högt uppsatt FBI-chef, måste skildras i filmen på ett eller annat sätt. Så fort Eastwood intervjuas om det är han ovillig att diskutera filmens homosexuella aspekter. Han tycker helt enkelt inte att ”J. Edgar” handlar om det.

Eastwoods senaste kommentarer i en intervju med GQ fick Ted Casablanca på E Online att gå i taket. För honom är det här ett utmärkt tillfälle att få se Hoover i drag (vilket är ett av de envisaste ryktena kring FBI-chefen) och kanske en fet kyss mellan DiCaprio och Arnie Hammer som spelar Tolson.

Manuset är skrivet av Dustin Lance Black som är homosexuell och skrev ”Milk” (2008). Han säger att han absolut inte tänker ”avgayifiera” historien om Hoover. Men det verkar ändå som att han och Eastwood är inne på samma linje. Det mest spännande med J. Edgar Hoover är inte hans privatliv. Det är att han styrde landets mäktigaste polisbyrå i 50 år och manipulerade nio presidenter genom ett utstuderat system av hot och spioneri. Privatlivet kommer att finnas med i filmen … men som en extra krydda till det viktigaste inslaget. 

Men, visst. Även jag ser med spänning fram emot hur pass gay Warner kommer att tillåta DiCaprio att bli. 

Svensk biopremiär: 20 januari.

På bilden ovanför ser vi DiCaprio och Hammer i ”J. Edgar” (Judi Dench tittar fram också till höger). Foto: Warner

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB