Startsida / Inlägg

Guide till Desperate housewives-rättegången

av Stefan Hedmark

Det kanske inte är århundradets rättegång, men nog lockar den en hel del uppmärksamhet – och mer kommer det att bli när stjärnorna i ”Desperate housewives” anländer till rättssalen i Los Angeles för att vittna.

Men vad handlar striden om? En liten guide:

 • Nicollette Sheridan spelade mansslukerskan Edie Britt. Efter fem säsonger avslutades hennes kontrakt med att Edie dödades. Sheridan hävdar att seriens skapare, Marc Cherry, slog till henne i huvudet under ett gräl mellan dem och att det var därför hon skrevs ur serien. Cherry hävdar att det beslutet togs långt före grälet. Sheridans krav: Ersättning för misshandel och osaklig grund för uppsägning.

 • Rättegången började med att juryn fick se en liten greatest hits-video med Sheridans sexigaste scener ur ”Desperate housewives”. Bara i Hollywood, barn, bara i Hollywood. I torsdags handlade rättegången mest om misshandelsdelen och advokaterna diskuterade om det var ett slag i huvudet eller bara en klapp. I klippet längst upp pratar Sheridans advokat med pressen om det.

Några argument:

 • Två manusförfattare ska vittna mot Cherry och säga att de aldrig hörde talas om ett tidigt beslut att skriva ut Edie Britt. Sheridans advokat kommer även att hävda att hennes kontrakt förnyades och hon fick en löneökning – vilket talar mot att Cherry tänkte döda hennes rollfigur.
 • Ett av Cherrys argument: Sheridans slampiga Edie skulle egentligen bara ha varit med i pilotavsnittet och efter fem år fanns det inte fler karlar i serien att ligga med. Därför var det ingen hastigt påkommen idé att avrunda säsongen med att hon skrevs ut.
marcia_cross_eva_longoria_feli.jpg

Vittnen – och miljonkravet:

 • Flera av seriens tyngsta stjärnor, Eva Longoria, Marcia Cross, James Denton och Felicity Huffman, förväntas vittna mot Sheridans anklagelse att Cherry skapade en ”fientlig” arbetsmiljö. De ska heller aldrig ha sett Cherry slå Sheridan.
 • Sheridan har krävt många miljoner i ersättning, men domaren har enligt The Hollywood Reporter begränsat hennes krav. Hon kan som mest få 4 miljoner dollar i ersättning.

Foto: ABC

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB