Startsida / Inlägg

”Sopranos var lika bra som Dallas, fast fulare”

av Stefan Hedmark

Första avsnittet av ”Dallas” visades i natt i USA. Den nya versionen förenar som bekant gamla stjärnor med yngre talanger som får chansen att visa att även de kan smida ränker till ljudet av klirrande whiskyglas. Den här bloggens amerikanske halva, Magnus Sundholm, besökte Southfork tidigare i våras och träffade då Larry Hagman, Linda Gray och Patrick Duffy. Läs hans intervju i Nöjesbladet.

De får mycket uppmärksamhet nu, de gamla stötarna. En läsvärd intervju i Rolling Stone bjuder på en del intressanta citat från ”Dallas”-tiden och annat:

Skärmavbild 2012-06-14 kl. 03.25.55.jpg

Larry Hagman:

”Jag har inte sett ’Mad men’. Jag tittar inte mycket på tv, men ’Sopranos’ – det var en serie jag såg, och den var briljant. Herregud, vad bra den var. Definitivt på samma nivå som ’Dallas’. Förutom att karaktärerna inte var lika attraktiva. Det problemet hade vi aldrig.”

”Jag tyckte alltid att ’Dallas’ var som en tecknad serie. Och en förbannat rolig sådan. Jag menar, här har vi en gammal rik familj men de bor allihop inträngda i ett hus. Och varje kväll måste de springa hem, för missar de middagen med föräldrarna hamnar de i onåd.”

Skärmavbild 2012-06-14 kl. 03.25.44.jpg

Linda Gray:

”Det fanns ingen som Sue Ellen, förutom kanske i någon gammal Bette Davis-film. Den här ljuvliga varelsen, så dysfunktionell. Till sist sa jag åt producenterna att Sue Ellen måste sluta dricka. Då sa de ’men du gör det ju så bra!’. Det hade funnits många katastrofala tv-äktenskap förr, men inget annat par fick det att se så roligt ut.”

Skärmavbild 2012-06-14 kl. 03.25.36.jpg

Patrick Duffy:

”Bobby höll aldrig på som JR gjorde. Det var synd att jag aldrig fick gå över gränsen. Men det skulle inte ha passat storyn så väl. Bobby och Pam var två unga människor som var kära – vi var Romeo och Julia. Och jag visste att 99 procent av männen i det här landet skulle ha dödat för att få vara mig.”

Foto: Magnus Sundholm

Instagram

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB