Startsida / Inlägg

Damages laddar för slutet

av Stefan Hedmark

Den 11 juli är det premiär i USA för den femte och avslutande säsongen av ”Damages”, en tv-serie som har visats här och var på svenska tv-kanaler, senast på SVT som gömde undan serien på sen tid. ”Damages” är en serie som har hankat sig fram genom åren och aldrig fått ett större publikt genomslag.

Ändå är jag säker på att den har ett gott rykte bland framför allt skådespelare. Dels lyckades den med bedriften att ge Glenn Close en roll värdig en filmstjärna, som den benhårda New York-advokaten Patty Hewes. Dels har varje säsong bjudit på ett rikt persongalleri med många berömda skådespelare i gästroller. Ted Danson har fått briljera tidigare; förra året var det John Goodman. Vill man briljera med sina skådespelartalanger ska man tacka ja till ”Damages” och dess krävande roller.

Att använda flashbacks på ett avancerat sätt har varit ett grepp som fungerat i varje säsong, även om manusförfattarna ibland har kämpat med upplägget. I trailern ovanför ser vi att det är Ellen Parsons (Rose Byrne) som kommer att vara föremål för avslutningens ”huvudflashback”. Ser ut som en mäktig slutlig uppgörelse mellan henne och Patty, som hon alltid har delat en skruvad mor/dotter-relation med.

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB