Startsida / Inlägg

Stormen slår hårt – mot biointäkterna

av Stefan Hedmark

En svag vecka för Hollywood, vilket skylls på att folk på östkusten hade annat att tänka på än biobesök. Ben Afflecks hyllade ”Argo” beräknas ta förstaplatsen på amerikanska biotoppen med cirka 87 miljoner kronor i intäkter, en ganska låg siffra. De nya filmer som har haft premiär, främst skräckuppföljaren ”Silent Hill: Revelation 3D” och syskonen Wachowskis stjärnspäckade tidshopparepos ”Cloud Atlas” (se trailern ovan), ser inte ut att kunna besegra ”Argo”, enligt Box Office Mojo.

Intressant också att notera att ”Paranormal activity 4” har tappat något oerhört och även om det är klart att det blir en femma så ser filmen ut att tjäna minst i serien. ”Taken 2” däremot ligger på en femteplats och har totalt sett spelat in 750 miljoner kronor (1,9 miljarder om man räknar in hela världen) – betydligt mer än originalet.

Instagram

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB