Startsida / Inlägg

Brad Pitt jagad av zombier

av Stefan Hedmark

Nästa sommars stora zombie-actionrulle har fått sin första trailer. Egentligen skulle ”World war z” ha haft premiär i december i år, men inspelningarna stötte på så pass mycket problem att premiärdatumet sköts fram ända till sommaren 2013. Filmen handlar om en världsomfattande zombieepidemi som skapar stort kaos. Låter inte särskilt originellt, men till skillnad från de flesta av genrens filmer och tv-serier följer vi katastrofen från början – som synes i trailern.

Med tanke på framgångarna för ”The walking dead” lär det här bli en stor hit. I huvudrollen finner vi Brad Pitt som tar hand om familjen samtidigt som han hjälper till att organisera attackerna mot de levande döda. Hans fru spelas av Mireille Enos, Joel Kinnamans partner i ”The killing”. Regisserar gör Marc Forster som senast gjorde ”Machine gun preacher” med Gerard Butler.

Zombienördar har en utmaning framför sig. Nämligen den eviga diskussionen om vad som är okej och inte okej i genren. De här zombierna rör sig förfärande fort. Lär få genrens konservativa konnässörer att rynka på näsan.

Beräknad svensk premiär: 12 juli.

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB