Startsida / Inlägg

Recension: Gangster squad

av Stefan Hedmark

”Gangster squad” har svensk biopremiär i dag. Regi: Ruben Fleischer. I rollerna: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn. Handling: På 40-talet är maffiabossen Mickey Cohen kung i Los Angeles. Men stunden är mogen för en liten styrka av poliser att decimera hans skräckvälde – oavsett om metoderna är lagliga eller inte.

Hedmark:

Mannen som regisserade ”Zombieland” är tillbaka med en ny genrefilm. Det är tydligt att han älskar gangsterrullar, inte minst ”De omutbara” (1987) som han tycks ha detaljstuderat. Men han glömde bort att inkludera mer humor (som i den ofta mycket roliga ”Zombieland”) och han misslyckas med att skriva rollfigurer som engagerar. I Ryan Goslings fall spelar det ingen större roll för han ser ändå ut att gå lite i sömnen ibland. Då är Josh Brolin bättre som den rakryggade Elliot Ness-kopian. Sean Penn lyckas se så ondskefull ut som möjligt, med köttig brottarnäsa och allt.

Det är underhållande och snyggt på en ytlig nivå, men om Fleischer vill att vi ska bry oss mer om vem som lever och dör i gänget av omutbara skulle han ha försökt skapa mer levande människor än de här förutsägbara figurerna.

Bäst i filmen: Måste väl vara Penns näsa.

Sundholm: 

Det är med ”Gangster squad” som med smågodis – oemotståndligt för stunden. Den här filmkaramellen som bygger på verkliga händelser är sockrad med skickliga skådespelare, fantastiska kläder, intensiva actionscener och en femme fatale (Emma Stone).

Precis som med sötsaker blir det lite tunt i längden. Men just när man sitter där med fingrarna i skålen är det sannerligen svårt att klaga.

Bäst med filmen: Emma Stone. Har hon någonsin gjort något dåligt?Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB