Startsida / Inlägg

Dexter tar farväl

av Stefan Hedmark

Vår mest älskade seriemördare, Dexter Morgan (Michael C Hall), har varit med oss sedan 2006 – och ännu längre bakåt om vi räknar böckerna. Varje säsong har lockat en stor publik i USA, även om kritiken har varit blandad. När serien var som bäst plockade den även en hel del priser. Det var 2009, ni vet säsongen där John Lithgow briljerade som en av Dexters farligaste motståndare.

Inför sommarens åttonde säsong spekulerades det ivrigt om att det kunde vara den sista. En av producenterna antydde till och med att det vore bra om tv-bolaget Showtime gav raka besked så att de kunde planera en värdig avslutning för serien. Och i går kom beskedet – ”Dexter” läggs ner efter sommaren. Showtime avslöjade nyheten samtidigt som man även släppte klippet här ovanför, en scen ur den kommande säsongen där Dexter konfronterar sin syster (Jennifer Carpenter) efter sjunde säsongens våldsamma avslutning.

Så vi mister både ”Breaking bad” och ”Dexter” efter den här sommaren. Nåja, är det något det inte råder brist på i tv-världen så är det psykopater. Mister vi en står det tusen åter.

Nya säsongen har amerikansk premiär den 30 juni.

Instagram

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB