Startsida / Inlägg

Leno och Fallon förenas – i musikalnummer

av Stefan Hedmark

Kriser föder tillfällen. Så kan man sammanfatta den här duetten som visades i går kväll mellan Jay Lenos ”Tonight show” och Jimmy Fallons ”Late night”. De två pratshowvärdarna gör allt för att tona ner de senaste veckornas vildsinta spekulationer i branschpressen om att Fallon eventuellt snart ersätter Leno i ”Tonight show” – och det uppnås med ett nummer ur klassiska musikalen ”West side story”. Samtidigt som klippet vill understryka att det inte finns rivalitet mellan komikerna är det även ett tillfälle att bättra på tittarsiffrorna, vilket givetvis hela ”krisen” har gjort från dag ett.

Om NBC på fullaste allvar överväger att ersätta Leno i nuläget kan man inte annat än undra över ledningens kompetens. Leno är ingen kritikerfavorit, men den populäraste pratshowvärden. NBC har många problem som tv-kanal, men det kanske inte är så smart att strula med den enda del av tablån som fungerar. Det har dock spekulerats i att man inte har något val – cheferna är rädda för att Fallon ska tröttna på sin roll som kronprins och tacka ja till andra erbjudanden.

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB