Startsida / Inlägg

Här gör Oprah comeback på vita duken

av Stefan Hedmark

I natt var det trailerpremiär för ”The butler”, ett epos som tar oss genom åtta amerikanska presidenter med en svart betjänt i Vita huset som röd tråd. Inte helt överraskande visar trailern att en stor del av fokus kommer att ligga på medborgarrättskampen under 50- och 60-talen. Betjänten spelas av Forest Whitaker och Oprah Winfrey gör hans hustru. Det blir hennes första roll på vita duken sedan ”Älskade” (1998).

Filmen är stjärnspäckad och det är uppenbart att man hoppas på Oscars, särskilt med Lee Daniels (”Precious”) som regissör. Men det är svårt att TRO på Oscars när man ser trailern. Det ser väldigt mellanmjölksaktigt ut… och det är få av stjärnorna som ser det minsta ut som presidenterna de spelar. Man sitter mest och tänker, ska DET föreställa Nixon? Och DET Kennedy? Alan Rickman skymtar förbi som Reagan och lyckas faktiskt se ut som honom tack vare lager av mask och smink.

”The butler” har premiär i USA den 18 oktober.

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Pauline Rosell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB