Startsida / Inlägg

Actionstjärna larmar och gör sig till

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2013-06-03 kl. 19.04.03

Det första jag tänker på när jag ser den här bilden är att Steven Seagal börjar se ut lite som John Goodman i ”The big Lebowski” (1998).

Det andra är att bilden säger en hel del om hur hans pågående resa tillsammans med ett gäng inflytelserika amerikanska politiker till Ryssland måste se ut – den gamle actionstjärnan försöker visa var skåpet ska stå. Han har hängt med på resan dels för att han är polare med en del av kongressgubbarna (två av dem syns på bilden), dels för att han även känner högt uppsatta ryssar. Han är alltså inte där för att knäcka handleder som i sina gamla filmer utan för att smörja hjulen en smula.

Syftet med resan ska ha varit att försöka bilda en uppfattning om den tjetjenska radikalisering som låg bakom bombattentatet i Boston. Så, kan vi stämpla mission accomplished på det då? Njet. Gänget kom aldrig iväg till Tjetjenien, enligt ABC News, detta trots att Seagal är god vän även med Ramzan Kadyrov, republikens president.

Söndagens presskonferens urartade i stället till att Seagal först försvarade Kadyrov (trots att amerikanska UD hävdar att hans regim ignorerar mänskliga rättigheter i sin kamp mot terrorn), sedan hävdade att det amerikanska sällskapet kunde träffa KGB:s efterträdare FSB under besöket enbart för att Seagal ordnade det. Så gick det inte till, inflikade en av de närvarande kongressledamöterna… men Steven slog dövörat till.

Låter som att ”Expendables” är ett mer värdigt uppdrag för Seagal nuförtiden än att kasta sig in i storpolitikens värld.

Foto: AP

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB