Startsida / Inlägg

Här gör Mikael Håfström comeback

av Stefan Hedmark

I natt var det premiär för trailern till Mikael Håfströms nya film, ”Escape plan”, en actionstänkare med Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger. Med tanke på att Håfströms senaste film, skräckisen ”Ritualen”, var en besvikelse är det lätt att känna skepsis här. Trailern lär få gamla Sly-fans att tänka på ”Lock up” (1989). Här sitter han orättvist inne i ett hypermodernt, brutalt fängelse och måste rymma, med hjälp av en cellkamrat (Schwarzenegger). Liksom i ”Lock up” är det fängelsedirektören (Jim Caviezel) som är skurken.

Farbröderna får både slåss och skjuta en hel del. Och ska man jämföra med ”Ritualen” ser ju ”Escape plan” åtminstone ut att bjuda på lite underhållning. ”Ritualens” största synd var ju annars att den är rätt trist.

”Escape plan” beräknas få svensk biopremiär den 25 oktober.

Instagram

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB