Startsida / Inlägg

Kockskvaller och gala-nedräkning

av Magnus Sundholm
Executive Chef Alberio Nunziata at the Menu Preview for the 74th Annual Golden Globe Awards at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo: Magnus Sundholm for the HFPA:

Nedräkningen har börjat.

På söndag är det dags för den årliga Golden Globe-galan.

När man ser hur scenen ser ut just nu undrar man hur det ska kunna bli en direktsänd show härifrån och hur 1300 inbjudna personer ska få plats i salen.

scen

I dag var det i alla fall presentation av maten på hotellet Beverly Hilton i Beverly Hills.

Executive Chef Alberio Nunziata and Executive Pastry Chef Thomas Henzi at the Menu Preview for the 74th Annual Golden Globe Awards at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo: Magnus Sundholm for the HFPA:

I Stardust-sviten högst uppe i hotellet stod krögaren Alberico Nunziata och dessertmästaren Thomas Henzi i centrum för arrangemanget.

Menu Preview at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo:Magnus Sundholm for the HFPA

Nunziata kallade menyvalen havsaborre eller oxfilé med grönsaker och svamprisotto för ”Italien blandat med Kalifornien”.

Menu Preview at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo:Magnus Sundholm for the HFPA

Italienska kollegor, tillika självutnämnda gourmander, skrockade gott bakom ryggen på landsmannen och kom med konspiratoriska teorier om hur han fått det prestigefyllda uppdraget.

Menu Preview at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo:Magnus Sundholm for the HFPA

Själv kan jag inte säga något om kvaliteten på maten. Vi fick bara beskåda den, absolut inte smaka.

Menu Preview at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo:Magnus Sundholm for the HFPA

Men det såg i varje fall gott ut.

Menu Preview at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo:Magnus Sundholm for the HFPA

Det gjorde det också vid sponsorn Moets bord, där champagnekorkarna tidigt for i taket.

Också det skedde i PR-syfte.

Och det var nog lika bra det. Klockan elva på förmiddagen hade det inte varit särskilt produktivt att börja dricka.

Menu Preview at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, CA. Photo:Magnus Sundholm for the HFPA

På söndag lär det bli desto mer. Gästerna får tillgång till 1500 miniflaskor Moet, 500 av sponsorns färdigblandade drinkar och 125 lådor av Moet & Chandon – galans officiella champagne.

Skål!

Instagram

Follow on Bloglovin
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
  • Nöjeschef: Ylva Niklasson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB